Hľadanie: Červené víno 2.
zobraziť:
František Hečko - život a Červené víno
Kniha František Hečko Život a Červené víno: Ďalšou publikáciou novej edície Osobnosti Slovenska je po Ľudovítovi Štúrovi kniha František Hečko – život a Červené víno. Život významnej osobnosti slovenskej literatúry v povojnovom období – redaktora, publicistu, básnika a spisovateľa Františka Hečka (1905 – 1960) bol najviac spätý s vinohradníckou obcou Suchá nad Parnou ležiacou v blízkosti Trnavy a práve sem je zasadený aj dej jeho najznámejšieho románu z vinohradníckeho prostredia Červené víno. Život a dielo Františka Hečka približuje zaujímavým spôsobom jeho dcéra Magdaléna Hajnošová, ktorá pritom využila aj bohatý rodinný archív a množstvo vlastných spomienok. Kniha vychádza v roku 2015, kedy si pripomíname 110. výročie narodenia Františka Hečka a 55. výročie jeho úmrtia. - See more at: http://vydavatel.sk/kniha/frantisek-hecko-zivot-a-cervene-vino#sthash.IaHGQzmK.dpuf
Bratislavské víno
Básnik nazval Bratislavu mestom na sútoku vína a Dunaja, no nie je to len bonmot. Veď už viac ako dve tisícročia sa v našom regióne pestuje hrozno a výsledkom pracovitých rúk, ľudského umu a slnka je lahodné víno. Prví klčovali svahy Malých Karpát Kelti, po stáročiach rímsky cisár Marcus Aurelius Probus nariadil svojim legionárom vysadiť na okolitých pahorkoch vinič. O obľúbenosti vína svedčí aj fakt, že sa nám zachovali modlitby za víno ešte z čias Cyrila a Metoda. V stredoveku panovníci výnosmi ochraňovali bratislavských vinohradníkov a vtedajšia produkcia 2500 litrov vína na obyvateľa svedčí o jeho význame ako obchodnej komodity. Až na štyridstiatich piatich uliciach vládla nevídaná podviechová demokracia; Bratislavčania prví ochutnali šampanské mimo územia Francúzska a to od Palugyaia mali aj vo vinotéke na Titanicu.
Vladimír Tomčík (1950, Bratislava). Vyštudoval dejiny umenia na Filozofickej fakulte UK v Bratislave. Pracoval 16 rokov v redakcii Výtvarný život, vo vydavateľstve Mladé letá. Pripravil množstvo výstav u nás i v zahraničí, Je autorom viac ako tisícky odborných a popularizačných článkov, scenárov a autorských relácií v rozhlase a televízii. Popri výtvarnom umení sa venuje histórii Bratislavy a dejinám gastronómie. Vydal 13 kníh o umení, Bratislave a gastronómii. Je autorom výtvarnej podoby rekonštrukcie Hviezdoslavovho námestia.
Hrozno a víno ekologicky
Hrozno a víno ekologicky je odborná kniha pre vinohradníkov a vinárov, ale aj pre milovníkov vína a amatérskych vinárov, ako aj pre širokú verejnosť, ktorá sa o túto tému zaujíma.
Kniha prináša jedinečnú príležitosť zoznámiť sa s celoživotnými skúsenosťami a odbornou argumentáciou autora Ing. Jána Domina.
Publikácia je rozdelená na dve časti vinohradnícku a vinársku.
Veľmi dôležitou časťou knihy je popis odrôd vinnej révy a ich fenologických vlastností. Táto časť je veľmi dôležitá pre výber odrody, pre pestovanie a adaptabilitu na určité klimatické podmienky.
Vinohradnícka časť je založená na pestovateľských skúsenostiach autora, vďaka čomu je využiteľná prakticky u každého vinohradníka.
Publikácia je zostavená na veľmi vysokej úrovni. Jedná sa o vynikajúci prienik vedeckého základu a aplikácie v pestovateľskej a enologickej praxi.
Predmetná téma je čitateľovi podávaná zrozumiteľnou formou, ucelene a so širokým záberom.
Víno a čary
Kúzelný romantický príbeh z vinárstva Château Renard
Kým budem vládať, neprestanem vzdorovať zlým silám ani Jeanovi-Paulovi. Zakliať čarodejnicu sa jednoducho nevypláca...
Po celé stáročia chránili vinice Château Renard talentované vínne čarodejnice, ktorých kúzla pomáhali dorábať svetoznáme víno z údolia Chanceaux. Elenu, jednu z čarodejníc, však postihla kliatba, ktorá ju uväznila v podobe ropuchy na plytčine močiara a jej magické schopnosti zoslabli. Prešlo dlhých a trpkých sedem rokov, kým sa jej podarilo kúzlo prelomiť a vrátiť sa k svojmu bývalému životu. Lenže vinicu, ktorú mala zdediť, teraz vlastní pekný cudzinec. Jean-Paul Martel uprednostňuje vedu pred poverami a nepodporuje ani vieru miestnych obyvateľov vo vínne čarodejnice. Aby Elena mohla pomôcť vinohradu zotaviť sa, musí utajiť svoju skutočnú identitu a rovnako aj plány na pomstu tomu, kto jej ukradol najlepšie roky života. Keď sa jej bývalý snúbenec stane obeťou rituálnej vraždy, podozrenie padne na Elenu. Zdá sa, že niekto v údolí praktizuje starú temnú mágiu, takú nebezpečnú, že nie je zapísaná ani v kúzelných knihách. Elenu čaká ťažký zápas, aby očistila svoje meno a ochránila všetko, čo miluje.
O autorke:
Luanne G. Smithová žije v Colorade na úpätí krásnych Skalistých hôr, kde sa venuje turistike, záhradkárčeniu a na sklonku dňa si rada dopraje pohár dobrého vína. Jej debutový román Víno a čary sa veľmi rýchlo stal bestsellerom na Amazone aj Washington Post. Viac informácií nájdete na jej webstránke www.luannegsmith.com.
Červené zlato. Kulinárska krimi 2
Po prvej kulinárskej krimi Diabolský plod sa šéfkuchár-vyšetrovateľ Xavier Kieffer vracia s novým prípadom.
Na honosnej večeri v Paríži má slávny suši majster očariť miestnu smotánku, no ešte pred hlavným chodom padne na zem mŕtvy. Príčina smrti: otrava rybím mäsom. Luxemburský kuchár Xavier Kieffer má pochybnosti o tom, že by išlo len o nešťastnú náhodu, a tak sa pustí do pátrania. Stopy ho privedú na zaujímavé miesta z prepychového života parížskeho starostu cez úplne nový svet japonskej kuchyne až do rybárskej lode talianskych lovcov tuniakov. Pri vyšetrovaní na vlastnú päsť zistí, že niektoré ryby sú drahšie než zlato, a dokonca cennejšie ako ľudský život.
,,Tom Hillenbrand píše o kuchyni tak zblízka, až mám pri čítaní pocit, že som vo vlastnej kuchyni.,,
Tim Raue, nemecký šéfkuchár
,,Tom Hillenbrand obdivuhodne prepája pútavý detektívny žáner s napínavým, no i veľmi realistickým pohľadom do temných hlbín špičkovej gastronómie.,,
Hendrik Werner, Weser Kurier
dostupné aj ako:
Dobré víno pre každého
Nadčasový vínny šlabikár, ktorý vás zbaví predsudku, že vyznať sa vo víne je ťažké. Rozdelenie podľa 10 základných kategórií a ich opis vám podstatne uľahčí rozhodovanie nad nápojovým lístkom a pomôže vybrať vhodné víno k akémukoľvek menu. Publikácia obsahuje cenné rady, ako postupovať pri kúpe vína vo vínotéke, v supermarkete či na internete, ale aj ako ho správne podávať a skladovať. Desať špičkových somelierov a šéfkuchárov prezrádza svoje obľúbené kombinácie vína s jedlom a poradí, na čo by ste ako hostiteľ nemali pri podávaní vína zabudnúť. Súčasťou diela je tiež prehľad reprezentatívnych kategórií vína z Čiech i Slovenska a zoznam 20 najvýznamnejších domácich aj svetových vínoték.
Víno v prameňoch
Je to kniha o víne, o jeho úlohe v starovekom svete, jeho ceste na naše územie, o spôsoboch pestovania viniča a dorábaní vína. O tom, akú hodnotu malo pre panovníka, mešťana či prostého človeka aj o tom, ako ovplyvnilo osudy jednotlivcov aj celých rodín. Kniha obsahuje svedectvá dokumentov ukrytých v našich archívoch. Autori zozbierali staré listiny, historické mapy a fotografie a množstvo jedinečných historických prameňov. Je to príbeh vína v najstaršej vinohradníckej oblasti na Slovensku od 13. storočia po súčasnosť.
Pohľadnica A6 Bratislava XLV (Červené dominanty)
Pohľadnica vytlačená na kvalitnom kriedovom papieri s vysoko-lesklým lakovaním a prelisovanou paspartou pozdraví, poteší, či oživí Vaše spomienky.
Táto pohľadnica je súčasťou kolekcie pohľadníc s fotografiami vynikajúceho slovenského fotografa Adama Kováča.
Pohľadnica s veľkosťou o rozmeroch 148x105 mm (formát A6) obsahuje na zadnej strane predtlač pre napísanie adresy.
Vytvoríte si z našej ponuky celú kolekciu podľa svojho výberu?
Červené kríže
Mladý vdovec Alexander sa na začiatku 21. storočia prisťahuje do nového bytu s niekoľkomesačnou dcérou. Len čo od nového bývania prevezme kľúče, pripletie sa mu do života suseda, vyše deväťdesiatročná pani, u ktorej sa začína rozbiehať Alzheimerova choroba. Alexander o jej životný príbeh nemá záujem, no Tatiana Alexejevna je neodbytná. Nechce, aby sa zabudlo na hrôzy, ktoré ľudia zažili počas Stalinovej diktatúry, na neľudské zaobchádzanie, na vojakov, ktorých vlastná krajina považovala za trestuhodných zradcov len preto, lebo sa počas vojny dostali do zajatia. Tak ako Ľoša, otec ich malej Asky. Jeho meno našla - ako zamestnankyňa ministerstva - v zoznamoch Červeného kríža, ktoré mala prepisovať. Má ho vygumovať? Zachráni tak svojho muža, alebo tým ohrozí celú rodinu?
Saša Filipenko strávil v archívoch Červeného kríža v Ženeve dlhé hodiny a dni, aby na záznamoch, ktoré tam našiel vystaval tento príbeh. Príbeh o gumovaní dejín i ľudských životov. Príbeh, v ktorom dve generácie uzavrú pakt proti zabúdaniu. Sú veci, ktoré si treba navždy pamätať.
Dizajn a sadzba Matúš Hnát
Víno pro (ne) chápavé
Hledáte nejlepší a nejsnazší způsob, jak porozumět odrůdám hroznů a druhům vín, jak číst z vinných lístků, jak vína podávat? Tato kniha vás s tím vším seznámí.
Na sklade 2Ks
7,99 €
8,41 €
Červené more
V knihe Červené more nájdete okrem viac ako 300 nádherných farebných fotografií celej oblasti Červeného mora aj trojrozmerné mapy morského dna ako aj praktické rady turistom. Obrazové informácie dopĺňajú odporúčania potápačom a podrobné opisy morského dna.
Lacná kniha Víno z nebe na zem (-70%)
Víno z nebe na zem
Na sklade 1Ks
4,22 €
14,05 €
dostupné aj ako:
Najstaršie kliatby 1: Červené zvitky mágie
Nová fantasy séria bestselleristky Cassandry Clare a ďalšie osudy obľúbených hrdinov!
Magnus Bane netúžil po ničom inom okrem dovolenky. Chcel sa vydať na veľkolepú cestu po Európe s Alecom Lightwoodom, s ktorým konečne tvoria pár. No len čo pricestujú do Paríža, objaví sa správa o démonskom kulte, ktorý má vraj v úmysle uvrhnúť celý svet do chaosu. A tento kult údajne založil práve Magnus. Pred mnohými rokmi. Zo žartu.
Magnus a Alec sa musia rýchlo vydať na cestu krížom cez Európu v stopách kultu, skôr ako narobí ešte väčšie škody. Akoby to nestačilo, celou cestou ich prenasledujú démoni a je čoraz ťažšie odlíšiť priateľov od nepriateľov. Magnus a Alec si musia navzájom dôverovať ešte viac ako predtým – aj keby to malo znamenať, že odhalia tajomstvá, ktoré doteraz zostali skryté.
dostupné aj ako:
Jídlo, víno, přátelé
Ideální kuchařka pro každého, kdo má rád posezení s přáteli u dobrého jídla a vína. V této inspirativní knize o umění být dokonalým hostitelem od Fiony Beckettové, známé britské autorky píšící o jídle a víně, najdete nápady pro společenské příležitosti různého typu - od spontánních setkání až po předem plánované zvláštní akce. Sestavy pokrmů, jako třeba oběd v provensálském stylu, romantická večeře pro dva, neformální snídaně s přáteli, letní odpolední posezení, autorka doplňuje doporučeními nápojů - vína, piva, cidre, koktejlů, kávy, čaje nebo jiných nealkoholických nápojů. Fiona Beckettová má vynikající nápady a umí každé jídlo proměnit v gurmánský zážitek, který se vymyká všednosti. Kniha určitě pomůže vaší fantazii při výběru jídla a pití a zároveň vás zbaví nejistoty.
Červené kontrolky
Láska je dobrodružstvo, cesta. Na týchto stranách, ktoré sú ovocím dlhodobej skúsenosti s mnohými pármi v ťažkostiach, autor prirovnáva vzťah páru k motoru, ktorý na to, aby lepšie fungoval, potrebuje byť namazaný a kontrolovaný. Avšak neraz aj najlepšia prevodovka sa môže zablokovať. Aké kontrolky sa rozsvietia, aby oznámili poruchu motora páru? Ako rozpoznať a zmeniť správanie, ktoré nám bráni plne prijať druhého? Zdá sa, že uvedené skúsenosti vravia, že napriek bolestivým okamihom každý pár sa v ťažkostiach môže opäť zrodiť a že „navždy“ je preň možnou skutočnosťou.
Na sklade 2Ks
4,18 €
4,40 €
Letopisy královské komory III. - Trpké víno / Klášterní kostnice - 2.vydání
Pokračování příběhů královského písaře Jiřího Adama z Dobronína. I tentokrát mu jeho představený nejvyšší komoří svěří vyšetřování záhadných případů, s jejichž řešením si nikdo neví rady. V případu nazvaném Trpké víno musí v Praze královský písař se svými pomocníky rozplétat složité klubko rodinných vztahů, které vedou až ke zločinu. Další příběh se odehrává v ženském klášteře v Doksanech. A aby bylo vůbec možné vyšetřovat podivná úmrtí jeptišek, musí Rozárka naoko vstoupit do řádu.
dostupné aj ako:
Podfuk jako víno
Vše začíná v kopcích nad Los Angeles, v extravagantní rezidenci s velkolepým vinným sklepem právníka holywoodských hvězd Dannyho Rotha, který se chce pochlubit svou ohromující sbírkou vín vynikajících ročníků, a tak pozve novináře, aby o ní napsali. Články však vzbudí velký zájem nejen u smetánky. Když se Danny vrátí z lyží, najde sklep vyprázdněný. Pojišťovna, u které si Roth sbírku pojistil na několik milionů dolarů, si najme soukromého detektiva a odborníka na víno, Sama Levitta, který se po stopách tekutého pokladu vydá. Pátrání ho dovede do Bordeaux a pak do Provence, kde se Sam setká s výstředním multimilionářem, jenž by snad mohl mít se zmizením vzácných vín něco společného. Za vydatné podpory půvabné francouzské kolegyně se Sam potýká nejen s indiciemi, s podezřelými a s kriminalistickými hádankami, ale i se svůdnými lákadly v lahvích i na talíři.
Lacná kniha Letopisy královské komory III. - Trpké víno / Klášterní kostnice - 2.vydání (-70%)
Pokračování příběhů královského písaře Jiřího Adama z Dobronína. I tentokrát mu jeho představený nejvyšší komoří svěří vyšetřování záhadných případů, s jejichž řešením si nikdo neví rady. V případu nazvaném Trpké víno musí v Praze královský písař se svými pomocníky rozplétat složité klubko rodinných vztahů, které vedou až ke zločinu. Další příběh se odehrává v ženském klášteře v Doksanech. A aby bylo vůbec možné vyšetřovat podivná úmrtí jeptišek, musí Rozárka naoko vstoupit do řádu.
Na sklade 2Ks
4,64 €
15,46 €
dostupné aj ako: