Vydavateľ Ikar
Počet strán 192
Rok vydania 2013
Jazyk Slovenčina
Väzba Tvrdá väzba / Hardback
EAN 9788055132280
Adresa titulu https://www.artforum.sk/katalog/14617/poklady-slovenskej-kuchyne-dolna-nitra-horna-nit
Každá časť edície predstavuje vybraté regióny a kompletná séria napokon obsiahne celé Slovensko. Nájdete tu recepty všeobecne známe a obľúbené, ale aj netradičné skvosty, ktoré autorka objavila v zapadnutých kútoch Slovenska alebo starých rodinných archívoch. Vyberiete si z jedál každodenných aj sviatočných, mäsitých aj bezmäsitých, slaných aj sladkých, ktoré nie sú len nostalgickým pohľadom na život našich predkov, ale plnohodnotnou súčasťou moderného jedálneho lístka. Pustite sa do varenia – slovenská kuchyňa má čo ponúknuť aj najväčším labužníkom! Ochutnajte: Korýtko 1 starší chlieb 125 g bryndze, najlepšie májovej 100 g slaniny 1 klobása 150 g údeného kolena 2 lyžičky soli 2 lyžičky papriky Zo staršieho okrúhleho chleba odkrojíme vrch, prípadne použijeme hrubý krajec, a do polovice vydlabeme striedku – vznikne tak akési korýtko. Dovnútra natlačíme bryndzu, slaninu pokrájanú nadrobno, trochu klobásy, údeného kolena a dochutíme soľou a mletou paprikou. Napichneme na ražeň a opekáme nad miernym ohňom.

Ďalšie z kategórie kuchárky, jedlá, nápoje